Terug naar overzicht

Haal de lente in huis met deze 5 tips

EIN-DE-LIJK! De lente staat voor de deur. Hoe breng je die zalige lentesfeer nu ook binnen in huis? Wij hebben een paar tips om je interieur helemaal lente-proof te maken.  

Tip 1: Maak werk van je tuin

Met de lente in het vooruitzicht is dit hét moment bij uitstek om van je tuin een leuke plek te maken om te vertoeven. Zo ben je meteen klaar om lekker te genieten zodra de zon komt piepen. Je kan je tuin een volledige make-over geven met gloednieuwe tuinmeubels, maar je kan het ook iets kleiner aanpakken. Maak bijvoorbeeld een gezellig loungehoekje om knus te genieten. Of ga voor leuke tuindecoratie om die zwoele zomeravonden nog gezelliger te maken. Wij zijn alvast grote fan van de Light My Table lichtslinger van Vincent Sheppard!

Ontdek onze volledige outdoorcollectie op onze website. 

Tip 2: Haal buiten naar binnen

Niets zegt meer ‘lente’ dan planten en bloemen. Heb je er nog geen in huis? Dan is nu het moment!

Een bos bloemen op tafel geeft meteen een zalig lentegevoel. Geniet je liever wat langer van je bloemen? Overweeg dan zeker de optie droogbloemen! Verschillende adresjes en webshops bieden prachtige droogbloemboeketten aan om je huis op te fleuren.

Zie je het iets groter? Ga dan voor een binnenplant om wat groen naar binnen te halen. In combinatie met een leuke bloempot heb je meteen een eye catcher in huis gehaald.

Tip 3: Zorg voor frisse accenten

Naast bloemen en planten kan je ook met andere decoratieve items werken om dat lentegevoel te creëren. Vervang bijvoorbeeld je winterse fleecedekentjes en plaids voor iets meer zomerse exemplaren in frisse kleuren (want ook in de lente kan een plaid van pas komen, we wonen tenslotte in België). Om het af te maken kan je voor sierkussentjes gaan. Misschien in pasteltinten of met leuke prints?

Tip 4: Vergeet je slaapkamer niet

Maak zeker ook je slaapkamer lente-proof. Planten en bloemen creëren meteen een leuke sfeer en bovendien zorgen bepaalde soorten voor luchtzuivering en een betere nachtrust. Twee vliegen in één klap, toch? Nog een manier om je slaapkamer een frisse touch te geven, is een nieuw dekbedovertrek. Met de prachtige bloemenprints van Essenza krijg je gegarandeerd een lentegevoel. Ontdek ons essenza-aanbod op onze website.

Tip 5: Fris kleurtje aan de muur of leuk behangpapier

Heb je helemaal nood aan iets nieuws? Kies dan voor een fris kleurtje aan de muur of een leuk behangpapier met een zomerse print. Je hoeft natuurlijk niet je hele huis opnieuw te schilderen, maar wat dacht je van één accentmuur? Op die manier kan je het hele jaar door ook een beetje blijven genieten van dat lentegevoel. Toch iets te drastisch? Neem dan je verfkwasten erbij om een bijzettafeltje, kast of ander item van een leuk kleurtje te voorzien.